Functioneren van het brein blijft spannend onderzoek

13 december 2014

Door zijn hardnekkige belangstelling voor het brein en de menselijke geest schreef bestsellerauteur Michio Kaku een inspirerend boek over het meest fascinerende en complexe voorwerp in het ons bekende deel van het heelal: het menselijk brein. Het lukt wetenschappers steeds vaker om in de geheimen van levende hersenen door te dringen en te begrijpen hoe wij denken, dromen en onze zintuigen bewust en onbewust laten functioneren.

Functioneren van het brein blijft spannend onderzoek

De toekomst van het brein

Toch beweren sommige critici dat het succes van de wetenschap op het gebied van het functioneren van het brein te veel bloot geeft over de geheimen van onze hersenen. Zelfs in kringen van neurologen is er een bepaalde terughoudendheid merkbaar in het doorgronden van de magische werking van de ‘grijze massa’.

Door zijn gedetailleerde bestudering van de neurologie, fysiologie, fundamentele wetten van de natuurkunde en de drang om zijn energievolle nieuwsgierigheid te delen met anderen is Michio Kaku telkens in staat om nieuwe toonaangevende en prikkelende publicaties samen te stellen. Bij zijn ontdekkingsreis door de hersenen brengt hij op onderhoudende en stimulerende wijze het werk van vele wetenschappers met hun successen en vooral de vele teleurstellingen voor het voetlicht. Met zijn fantastische benaderingen draagt hij bij aan het begrijpen en oplossen van de twee grootste mysteries in de natuur: het brein en het heelal.

ISBN 978-90-468-1678-3, “De toekomst van het brein”, Michio Kaku, Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2014, 384 pagina’s.


Gerelateerde artikelen