Vereniging PhotonicsNL is een platform voor fotonica

10 december 2014

Recent verscheen een nieuwe uitgave van Photonics Magazine, een publicatie van vereniging PhotonicsNL. De vereniging speelt een actieve rol bij de promotie van het vakgebied en toepassingsmogelijkheden van optica, fotonica en nanotechnologie. Daartoe dient het tijdschrift van deze internationaal operende vereniging, zijn er conferenties en evenementen en is er een actieve deelname aan internationale vakbeurzen met bijvoorbeeld een speciaal Holland Paviljoen tijdens Photonics West in de USA.

Vereniging PhotonicsNL is een platform voor fotonica

Photonics Magazine september 2014

De september-uitgave bevat 3 wetenschappelijke bijdragen over de inhoud en resultaten uit baanbrekend onderzoek naar nieuwe fotonische toepassingen. Op 20 november 2014 organiseert het IOP Photonic Devices de jaarlijkse Fotonica Projectendag in samenwerking met STW. Reserveer de datum alvast in uw agenda! Bent u betrokken en of geïnteresseerd in fotonica vanuit uw wetenschappelijke of bedrijfsmatige achtergrond of studie, dan bent u van harte welkom. Tijdens de ochtend en het begin van de middag staan dit jaar de lopende Onderzoeksprojecten centraal. De resultaten worden gepresenteerd van een aantal IOP Photonic Devices en STW projecten.

Speciale aandacht gaat er uit naar de maatschappelijke toepassingsmogelijkheden van de opgedane kennis Ook de stap van kennis naar markt komt aan bod. De namiddag staat in het teken van de vereniging PhotonicsNL en geeft de aanwezigen inzicht in activiteiten op het gebied van fotonica in Nederland. Bovendien is er aandacht voor het evenement in 2015: "International Year of Light". Kijk ook op www.photonicsnl.org voor de laatste ontwikkelingen in de fotonica en de agenda met nieuwe evenementen.


Gerelateerde artikelen