Interessante onderwerpen uit wetenschap & maatschappij

6 december 2014

Bij Stichting BWM - Biowetenschappen en Maatschappij verschijnt vier maal per jaar een cahier. Elk nummer is gewijd aan een thema uit de levenswetenschappen, speciaal met het oog op maatschappelijke gevolgen ervan. Lezers ontdekken met de cahiers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biowetenschappen. Van diabetes tot biogrondstoffen en van hersenen tot evolutie. De cahiers zijn geschreven door topwetenschappers.

Interessante onderwerpen uit wetenschap & maatschappij

Je nier of mijn leven

De teksten zijn objectief, scherpzinnig en verrassend. De cahiers kunnen via de boekhandel besteld worden of via www.biomaatschappij.nl. BWM maakt voor havo en vwo bovenbouw ook lesmateriaal bij de onderwerpen in de cahiers. Via de website BWM is dit materiaal verkrijgbaar. Cahiers 2 en 3 van dit jaar hebben de onderwerpen Oceanen en Nierdonatie. De laatste nog te verschijnen uitgave van 2014 gaat over synthetische biologie.

Het cahier Oceanen gaat over de wondere wereld van oceanen en behandelt de ecosystemen in oceanen en de bedreigingen daarvan. Van de rijkste visgronden tot de grootste vuilnisbelten ter wereld. Filmregisseur James Cameron filmde het leven in de oceanen in 3D vanuit zijn ‘Deep Sea Challenger’ en brengt daarmee het rijke leven dichtbij de mens. Boeiende artikelen brengen de schoonheid van de watermassa’s in woord en beeld.
Het cahier Je nier of mijn leven! laat de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van nierdonatie en niertransplantatie zien en besteedt aandacht aan voordelen, eventuele nadelen, en maatschappelijke aspec-ten van het transplanteren van een nier van een levende donor. Het grote tekort aan nieren voor transplantatie kan in belangrijke mate worden opgelost als meer mensen zich opgeven als donor bij leven. Het cahier geeft een interessante benadering.

Interessante onderwerpen uit wetenschap & maatschappij - 2

ISBN 978-90-73-1967-42, “Oceanen”, Rob Buiter (eindredactie), Stichting Biowetenschappen en Maatschappij, 2014, 83 pagina’s.

ISBN 978-90-73-1967-59, “Je nier of mijn leven!”, Maarten Evenblij (eindredactie), Stichting Biowetenschappen en Maatschappij, 2014, 79 pagina’s.


Gerelateerde artikelen