Klassieke en moderne optica helder verklaard in leerboek

7 december 2014

Op basis van het uitgekiende educatieve concept schreef auteur Eugene Hecht een geweldig studieboek voor het vakgebied Optica. Door de opzet en vooral door de omvang van dit zeer stevige leerboek zijn alle facetten van de theoretische en praktische benaderingen van de optica uitvoerig en helder behandeld. Begrijpelijk is de wiskunde achter de theorie van de golfbeweging van licht verklaard.

Klassieke en moderne optica helder verklaard in leerboek

Optik

Uitvoerig zijn de principes van de klassieke en moderne methoden van de optica behandeld en bespreekt de auteur alle ontwikkelingen en noviteiten bij onder andere de laser, glasvezels, holografie, Fourier-optica en over de niet-lineaire optica. Van dit geweldige werk verscheen recent voor de Duitstalige gebruikers een 6e druk. Meerdere lastige onderdelen in de studie Optica zijn gedetailleerd uitgelegd en gekoppeld aan algemene basisvormen van de optica om voor de studenten een samenhangend beeld van alle onderdelen van de optica te geven.

De inhoud en opzet vereist wiskundig inzicht op het niveau van hoger technisch en universitair onderwijs. De auteur heeft het geheel verdeeld in 13 hoofdstukken en maakt veelvuldig gebruik van illustraties en kleine foto’s. Door de heldere inleidingen van de verschillende onderwerpen is de inhoud ook bruikbaar voor zelfstudie en voor iedereen met ruime interesse in het ontstaan en de praktische betekenis van het licht en de eigenschappen ervan, de geometrische optica en de holografie.
Een geweldig boek voor een boeiend vak.

ISBN 978-3-11-034796-8, “Optik”, Eugene Hecht, Verlag Walter de Gruyter, 2014, 6e druk, 1125 pagina’s.


Gerelateerde artikelen