Spel van visuele illusies voor een vergeten groep personen

25 juli 2017

Door auteurs en uitgevers wordt gedacht aan personen die in het algemeen onvrijwillig een vrijheidsstraf ondergaan in de gevangenis. Voor deze groep personen is een serie van drie boekjes beschikbaar om op een ontspannen wijze kennis te maken met de wereld van de optische en visuele illusies. Of de inhoud en de bedoeling ervan hun doelstellingen zullen bereiken is niet direct belangrijk. Het initiatief om de boekjes samen te stellen is waarschijnlijk deels ingegeven door het commercieel gewin van de initiatiefnemer.

Spel van visuele illusies voor een vergeten groep personen

Keeping the Mind Active in Jail or Prison - Optical Illusions

Maar gelet op de printkosten, aankoopprijs en verzendkosten koppelen wij daar een ander doel aan. Het plezier dat de auteur heeft aan het vinden van de afbeeldingen op meerdere websites en het samenstellen van aantrekkelijke bundelingen van plaatjes moet zeker als een eerste doelstelling gezien worden. De kwaliteit van de afgedrukte plaatjes laat soms te wensen over. Bij de plaatjes staat een vraag, een toelichting of een opdracht. In elk boekje komen alle typen en vormen van illusies en optisch bedrog voor. Dat maakt het geheel aantrekkelijk.

Keeping the Mind Active in Jail or Prison - Optical Illusions, C. Mahoney, CreateSpace Independent Publishing Platform, 2017, 124 pagina’s, ISBN 978-1-5426-1193-0.

Spel van visuele illusies voor een vergeten groep personen - 2 Spel van visuele illusies voor een vergeten groep personen - 3

Keeping the Mind Active in Jail or Prison - Hidden Secrets, C. Mahoney, CreateSpace Independent Publishing Platform, 2017, 124 pagina’s, ISBN 978-1-5426-1205-0.

Keeping the Mind Active in Jail or Prison - Visual Puzzles, C. Mahoney, CreateSpace Independent Publishing Platform, 2017, 124 pagina’s, ISBN 978-1-5426-1219-7.


Gerelateerde artikelen