Spelen met licht en illusies in expositie Ik zie, Ik zie

14 december 2014

In de groots opgezette verrassende en interactieve expositie “Ik zie, Ik zie” voor kinderen en volwassenen met interesse in de achtergronden van licht, kleur en visuele waarneming en de geschiedenis van de ontwikkeling van optische beeldtechnieken biedt Museum Boerhaave tot en met 5 april 2015 een educatief platform voor jong en oud.

Spelen met licht en illusies in expositie Ik zie, Ik zie

Museum Boerhaave Leiden

Alle zelf te ontdekken visuele fenomenen worden direct zichtbaar en vergeleken met de echte werkelijkheid. Is het wel waar wat wij denken te zien? De ontdekking van het valse perspectief in de Kamer van Ames is een echte belevenis en levert vermakelijke taferelen op. Licht speelt een belangrijke rol in onze biologie en bij onze visuele waarneming. Het licht is daardoor uitgebreid behandeld met vele experimenten, theorie en eigenschappen. Meerdere opstellingen hebben een relatie met het Internationale Jaar van het Licht.

Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden, www.museumboerhaave.nl.