Sportieve prestaties worden vastgelegd op 3D-postzegels

8 september 2014

Het 100-jarig bestaan van de Canadese ijshockeyclub uit Montreal was een goede aanleiding voor de Canadese Posterijen weer eens uit te pakken met de bijzondere uitgifte van een lenticulairblokje met drie lenticulairpostzegels met volop beweging. Het jubileum van de Montreal Canadiens was in 2009 en heeft een prachtig ontwerp in 3D opgeleverd. De drie 3D-postzegels bevatten wedstrijdbeelden met belangrijke momenten van het spel van legendarische ijshockeyspelers.

Sportieve prestaties worden vastgelegd op 3D-postzegels

Lenticulair postzegelblokje Canada

Zij scoren een doelpunt en dat moment is in vloeiende bewegingen vastgelegd door de speciale lenticulaire beeldtechniek. Een aantal seconden is de wedstrijd te volgen door de kijker naar de unieke vorm van presentatie. Aan beide zijkanten van de drie 3D postzegels zijn de rugnummers van legendarische spelers afgebeeld. Door het verticaal kiepen van de kaart verspringen ook de rugnummers en de bijbehorende namen van de spelers. Op de achterzijde van het postzegelblokje staan de namen en foto’s van die spelers afgebeeld. Daarmee laat de Canadese Post zien hoe filatelistische uitgaven vorm en inhoud kunnen krijgen voor verzamelaars en voor liefhebbers van mooie plaatjes. De prijs van het postzegelblokje is fors, maar zeker de moeite waard om te kopen. Eerder verscheen op 4 augustus 2009 het lenticulairblokje “Poppentheater” bij de Thaise Posterijen. Ook deze 3D postzegel is uitgevoerd als een zelfklevende zegel. De 3D afbeelding toont een scène van een uitvoering van een Thais theaterstuk.

Sportieve prestaties worden vastgelegd op 3D-postzegels - 2 Sportieve prestaties worden vastgelegd op 3D-postzegels - 3 Sportieve prestaties worden vastgelegd op 3D-postzegels - 4


Gerelateerde artikelen