Stephen Hawking levert een zeer buitengewone prestatie

2 juli 2016

Eén van de bekendste wetenschappers ter wereld in een bijzondere levenspositie is ongetwijfeld Stephen Hawking. Hij is een genie, een visionair en een familiemens. Zijn leven staat qua intelligentie volledig ten dienste van de wetenschap, maar in de praktijk van het functioneren als mens is Stephen Hawking volledig afhankelijk van hulp door professionele hulpverleners en elektrische en elektronische apparaten.

Stephen Hawking levert een zeer buitengewone prestatie

Das Erbe unserer Welt

In het zeer gewaardeerde tijdschrift “Das Erbe Unserer Welt” brengt de redactie in een hoofdartikel het heel bijzondere leven van universeel geleerde Stephen Hawking in woord en beeld voor het voetlicht. Een visie van Hawking: “Anders als onze intelligentie verdubbelen computers hun capaciteit na elke 18 maanden. Daardoor is het denkbaar dat zij intelligentie kunnen ontwikkelen en de wereld overnemen.” De auteur van het artikel, Martin Rees, heeft van nabij ervaren hoe de geleerde al in zijn studententijd moeilijk kon lopen en met grote moeite kon praten. Hij leed aan de spierziekte ALS, maar had een sterke wil om zijn studie aan de Universiteit van Oxford met een diploma af te ronden, om direct daarna te starten met een promotie-onderzoek aan de Universiteit Cambridge.

Stephen Hawking levert een zeer buitengewone prestatie - 2 Stephen Hawking levert een zeer buitengewone prestatie - 3 Stephen Hawking levert een zeer buitengewone prestatie - 4

Hij trouwde in 1965 met de medestudente Jane Wilde en ze kregen 3 kinderen. In 1990 scheidde het paar en vijf jaar later is de scheiding officieel. Na een promotie in 1965 onderzocht hij de relativiteitstheorie en kwam al snel met zijn beschouwingen over zwarte gaten. In 1973 beweerde hij dat straling en deeltjes uit zwarte gaten in het heelal kunnen ontwijken. Hawking is auteur van vele bestsellers en is geniaal. Het speciale tijdschrift verschijnt als een bijlage bij National Geographic Magazin.


Gerelateerde artikelen