Stereoscopische plaatjes en veel tips over 3D fotografie

29 mei 2014

De nieuwste uitgave van het extra dikke verenigingsblad 3D-Bulletin geeft leden van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie een rijk aanbod aan tips, wetenswaardigheden en vele voorbeelden aan stereoscopische opnamen.

Stereoscopische plaatjes en veel tips over 3D fotografie

3D-Bulletin 186

Maar ook belangstellenden voor stereofotografie en beoefenaars van 3D fotografie vinden in het 3D-Bulletin telkens een schat aan 3D foto’s en besprekingen van 3D camera’s en 3D projectieapparatuur. Software voor het verwerken en bewerken van opnamen voor stereoscopische projecties wordt aan de tand gevoeld en voorzien van praktisch commentaar. Het 3D-Bulletin verschijnt nu driemaal per verenigingsjaar met zestig pagina’s tekst en vooral veel 3D plaatjes.

Hoofdredacteur Gert-Jan Wolkers, tevens voorzitter van de NVvS, heeft er weer een prachtig nummer van gemaakt. Van zijn hand prijkt de anaglyf op de voorzijde van het Bulletin en wel een historisch en fraai uitziend bouwwerk in Praag. Uitgebreid gaat Abram Klooswijk in op het werk van Sir David Brewster en zijn betekenis voor de ontwikkeling van de stereofotografie. In “De tastbare verte” beschrijft Wim van Keulen de resultaten van het schieten van 3D foto’s vanuit een vliegende positie. De testopnamen die Erik Koster maakte met de nieuwe Fuji W1 3D-fotocamera beschrijft hij en laat hij in 3D waarnemen. Van Johan Steketee vinden de lezers een artikel met richtlijnen voor het maken van stereobeelden in de gewenste resolutie van 1920 x 1200 pixels.

Afb. Nummer 186 als verenigingsblad van de NVvS (www.stereofotografie.nl)


Gerelateerde artikelen