Tekeningen op straat tonen een culturele ontwikkeling

9 april 2012

De straattekeningen met driedimensionale illusionistische beelduitstralingen mogen zich verheugen in een grote belangstelling van het winkelend publiek. Kurt Wenner is een internationaal werkend kunstenaar. Hij ontwikkelde zijn ervaring en tekenstijl van het extreme perspectief in Italië. Daar zag hij vele voorbeelden.

Tekeningen op straat tonen een culturele ontwikkeling

Asphalt Renaissance

Hij werd vooral geïnspireerd door het traditionele anamorfotisch perspectief, ontstaan in de periode van de Renaissance. In 1980 presenteerde hij zijn eerste straattekening met een 3D-effect. Zijn kunstopleiding genoot hij in zijn geboorteland Amerika en leefde ruim 25 jaar in Italië. De straattekeningen zijn fenomenaal en bijna magisch realistisch.

In het boek “Asphalt Renaissance” krijgt de lezer een beeld van zijn geweldige tekenkracht en -kwaliteit. In zijn dagelijkse werk heeft Kurt Wenner altijd vuile handen en alles wat hij daarna aanraakt wordt vuiler en vlekkerig. De ontwerper van het boek heeft deze vlekken verwerkt door de teksten en de kaders waarin Wenner aan het woord is. Wenner geeft antwoorden op bijna alle vragen vanuit het publiek over zijn ontwerpen en uitwerkingen.

De vraag “Wat gebeurt er als het regent?” heeft hij al duizenden malen beantwoord. De regen is een vijand van de straatartiest. Het boek geeft verbazingwekkende voorbeelden en laat de lezer lange tijd genieten van de gedetailleerdheid van de illusionistische 3D tekeningen van Kurt Wenner en geeft een beeld van zijn ervaringen met ambtenaren en het op een bankrekening laten schrijven van het verdiende muntgeld.

ISBN 978-1-4027-7126-2, “Asphalt Renaissance”, Kurt Wenner, Sterling Publishing, 2011, 304 pagina’s


Gerelateerde artikelen