Tijdschriften zorgen voor meer wetenswaardigheden

15 mei 2018

Lezers die geïnteresseerd zijn in speciale onderwerpen kunnen bij verkooppunten van tijdschriften of van andere publicaties regelmatig uitgaven tegenkomen, die een schat aan nieuwe informatie of inspiratie geven over het gekozen of te verzamelen thema. Ook een oriëntatie vooraf op diverse internetadressen geeft mogelijkheden om op de hoogte te zijn van publicaties.

Tijdschriften zorgen voor meer wetenswaardigheden

Kijk vaker naar tijdschriften met uw hobby of interessegebied.

Aan onze thematische tijdschriftencollecties konden we onlangs weer interessante uitgaven toevoegen. De april 2018 uitgave van de Engelse kunstpublicatie ArtReview bevat op de titelpagina een kunstuiting van Zanny Begg met een illusionistisch beeld.

De VPRO Gids 18-2018 bevat een artikel over het verleden-heden-toekomst van 3D in relatie tot 3D-televisie. Auteur Hans van Wetering geeft in een lang artikel op perfecte wijze een beeld van de ontwikkeling op het gebied van driedimensionale digitale beeldtechnieken, die weer zorgt voor 3D in huiskamers en dat zonder brilletje. De gids bevat tevens een bouwpakketje om een eigen 3D-tv’tje in elkaar te zetten.

Tijdschriften zorgen voor meer wetenswaardigheden - 2 Tijdschriften zorgen voor meer wetenswaardigheden - 3 Tijdschriften zorgen voor meer wetenswaardigheden - 4

In de internationale tijdschriftenwereld is de naam Einstein geen bijzonderheid meer en verschijnen er regelmatig tijdschriften met een afbeelding van Albert Einstein op de voorpagina en met veelal uitvoerige artikelen over zijn werk en leven. Le Monde bracht in de Hors-Série in maart 2018 een special uit over de relativiteitstheorie en veel feiten en gebeurtenissen rondom het leven van Albert Einstein.

In het mei-juni 03-2018 nummer van Digital Production zijn mogelijkheden besproken en in beeld gebracht om met digitale beeldtechnieken en creatieve ervaringen menselijke figuren te creëren, die volledig overeenkomen met de levensechte realistische werkelijkheid.