Tijdschriftencollectie bevat Quart Heft für Kultur Tirol

16 juni 2017

Het cultuurtijdschrift Quart Heft für Kultur Tirol verschijnt sinds het jaar 2002 in Innsbruck. De uitgave verschijnt 2x per jaar in een forse uitvoering en stevig van omvang. Elke uitgave bevat een speciaal ontworpen origineel gedrukt en gesigneerd kunstwerk in een oplage van 1500 exemplaren. Elke uitgave bevat een bloemlezing van de mooiste en beste stukken uit de werelden van poëzie, proza, kunst, cultuur, onderzoek en wetenschap.

Tijdschriftencollectie bevat Quart Heft für Kultur Tirol

Quart Heft für Kultur Tirol

Het zijn exclusieve artikelen, kunstzinnige bijdragen en artikelen verkregen uit redactionele opdrachten. Vanaf 2002 zorgen kunstenaars, schrijvers, architecten, ontwerpers, muzikanten, filosofen, wetenschappers en anderen een unieke samenstelling, die regionaal is geïnspireerd, maar bij de lezers worden gewaardeerd door de inhoud en strekking van het onderwerp. In de naam van deze publicatie staat ook het formaat van de uitgave aangegeven, namelijk in papierformaat kwarto.

Tijdschriftencollectie bevat Quart Heft für Kultur Tirol - 2

In dit raamwerk zijn bijdragen opgenomen en voor de omslagen worden door de redactie kunstzinnige ontwerpen gekozen. Het tijdschrift bevat voorts voorbeelden van grafische kunst en speciale bijdragen die zorgen voor prikkelingen van onze fantasie, verwondering en nieuwsgierigheid. De opmaak zit vol met verrassingen en straalt een merkwaardige uitvoering uit. Na elke nieuw omgeslagen pagina is er weer een nieuwe verbazing en prikkeling van onze vraag naar informatie, spanning en vermaak.

Quart dient als platform voor grafisch ontwerpers en lezers die willen leren en ervaren van de gedurfde experimenten met onconventionele ontwerpregels en -modellen. Een tijdschrift voor creatieve lezers en liefhebbers van grafische ontwerpen, spraakmakende afbeeldingen en rijke artikelen. Het concept van Quart ontving veelvuldig toonaangevende prijzen. Op en in nummer 28/16 maakten wij kennis met optische kunst van Esther Stocker. Door zachte en stijve materialen met geometrische patronen in elkaar te knijpen ontstaan fascinerende nieuwe patronen. De kunst van Peter Kogler (OF 357) is in het nummer 24/14 uitgebreid afgebeeld.