Tradities in waarnemingen door illusies onder een druk

3 juni 2017

De internationale kunstexpositie “Illusion - Moving Space” verrast de bezoekers op een bijzonder labyrint aan geheimzinnige installaties, die ons brein volkomen vals informeren en het normaal logisch denken buiten werking stellen. De inhoud van deze expositie is opgezet door medewerkers van Kunstkraftwerk Leipzig en is de tweede editie in een reeks exposities rondom het aantrekkelijke thema Visuele Illusies.

Tradities in waarnemingen door illusies onder een druk

Illusion - Moving Space

Werken van kunstenaars uit Duitsland, België, Frankrijk, Verenigde Koninkrijk, Canada, Kroatië, Nieuw Zeeland, Polen en Zuid-Korea maken door hun digitale landschappen, oplichtende geluidsvlakken, kinetische sculpturen en geometrisch fluorescerende lichtroosters de ruimten in het Kunstkraftwerk een kunstzinnig-wetenschappelijke experimenteerruimte voor spectaculaire nieuwe ervaringen. De opstellingen blijven tot en met 12 november 2017 te beleven en te bewonderen.

Tradities in waarnemingen door illusies onder een druk - 2 Tradities in waarnemingen door illusies onder een druk - 3

De expositie “Illusion - Moving Space” sluit thematisch perfect aan op de eveneens in Leipzig in 2016 georganiseerde expositie “Illusion - Nothing is at it seems”. De linker afbeelding is de titelzijde van een publicatie uit 2016 met afbeeldingen van de kunst en toelichtingen op deze werken. De rechter publicatie hoort bij een actuele expositie waarin het publiek kennis maakt met een vrije interpretatie van het werk en gedachtengoed van Hundertwasser.

Kunstkraftwerk Leipzig, Saalfelder Strasse 8 B, D-04179 Leipzig, www.kunstkraftwerk-leipzig.com.


Gerelateerde artikelen