Moderne Italiaanse kunst uit de periode 1960-1990

18 mei 2017

Met de titel “Viaggio in Italia” vond in 2009 in Oostenrijk in de ruimten van de Nieuwe Galerie Graz een expositie plaats met Italiaanse kunst, ontstaan in de periode van 1960 tot 1990. Een complete verzameling van moderne Italiaanse kunst is door het museum uit eigen collectie en in samenwerking met de Stichting VAF te Frankfurt am Main samengebracht. De eigen collectie bestaat uit een variëteit aan kunsttechnieken met diverse stijlen en vormen en is gevormd door het regelmatig aankopen van kunst tijdens de zogenoemde trigon biënnales.

Moderne Italiaanse kunst uit de periode 1960-1990

Viaggio in Italia

Lichtkunst en op-art zijn sterk aanwezig in “Viaggio in Italia”. Optische illusies zijn op bijzondere wijze aanwezig in de kunst van Alberto Biasi, Franco Grignani, Davide Boriani, Edoardo Landi, Gabriele de Vecchi, Mario Ballocco, Mario Nigro, Bruno Munari en Marina Apollonio. Alle werken in deze geweldige expositie zijn afgedrukt in een omvangrijke publicatie. Naast enkele zeer interessante artikelen over de Italiaanse kunst bevat het boek een overzicht van historisch materiaal van de traditionele schilderweken in het Oostenrijkse Stiermarken. De studenten, docenten en liefhebbers van de moderne Italiaanse kunst vinden een schat aan info aan in deze goed verzorgde catalogus.

ISBN 978-3-86560-489-7, “Viaggio in Italia”, Christa Steinle en Gudrun Danzer, Verlag der Buchhandlung Walther König, 2008, 376 pagina’s.

Neue Galerie Graz, Sackstrasse 16, A-8010 Graz, www.neuegalerie.at.


Gerelateerde artikelen