Veel nieuwe 3D postzegels

20 april 2014

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Technisch Museum Wenen bracht de Oostenrijkse Post weer een bijzondere postzegel uit. Ook nu koos de Post voor de innovatieve driedimensionale lenticulaire beeldtechniek!

Veel nieuwe 3D postzegels

Technisch Museum Wenen in 3D

De raceauto Mercedes W 196 “Silver Arrow”, het pronkstuk uit de collectie, staat in driedimensies prachtig afgebeeld op het ruime voorterrein van de historische behuizing van het museum. De officiële uitgifte is zelfklevend in een waarde van 265 Eurocent. Bij het kantelen van de 3D-zegel beweegt de raceauto over een geringe afstand. Met de uitgifte voegt de Oostenrijkse Post in een korte periode weer een lenticulair postzegel toe aan het assortiment. Eerder kwamen beschikbaar voor de verzamelaars en de zegelplakkers de 3D-zegels met Andreas Herzog en de Venus van Willendorf. In 1988 bracht de Oostenrijkse Post de allereerste hologram postzegel ter wereld op de markt in een blok van acht goed geslaagde postzegels. Voor liefhebbers is deze zegel te koop via de website van Optische Fenomenen.

De posterijen van Türkmenistan hebben onlangs wel een zeer bijzondere wijze van geld verdienen geïntroduceerd. Drie series van elk 7 postzegels in een holografische uitvoering zijn namelijk verschenen. Elke serie bevat dezelfde dieren als afbeelding en het enige verschil is de kleur van de gebruikte holografische folie. Onder een puntvormige lichtbron komen de plaatjes goed tot hun recht en geven een kleurrijk schouwspel. Voor verzamelaars van 3D op postzegels kunnen ook deze drie series weer aan de collectie toegevoegd worden. De aanschafprijs per serie mag zeker fors genoemd worden. Er is de zilverkleurige folie, de goudkleurige folie en de groene holografische folie beschikbaar. Via de site kunnen enkele series besteld worden. In het Vorstendom Liechtenstein kwam de Europazegel uit in een holografische folie ter gelegenheid van Astronomie 09.


Gerelateerde artikelen