Oostenrijkse Post zorgt voor een nieuwe sensatie

19 april 2014

Kort na het verschijnen van een 3D zegel met een prachtig doelpunt voor het team van Oostenrijk bracht de Oostenrijkse Post wederom een unieke 3D postzegel in lenticulairtechniek op de markt.

Oostenrijkse Post zorgt voor een nieuwe sensatie

Andreas Herzog op 3D postzegel

De eerste 3D postzegel geeft op spectaculaire wijze het winnende doelpunt in de kwalificatie-wedstrijd tegen het elftal van Zweden in 1997 voor een plaats in de race om de wereldvoetbalbeker. Het doelpunt werd gescoord door Andreas Herzog en de 3D zegel werd uitgegeven ter gelegenheid van het spel voor het UEFA toernooi van dit jaar. De zegelwaarde van de fors uitgevallen 3D lenticulairzegel is € 5,45.

In de zomer van 2008 kwam de tweede Oostenrijkse lenticulairpostzegel in de verkoop op 8 augustus en bracht meteen een sensatie teweeg. In dit geval is het zeker de afbeelding op de postzegels, die deze sensatie veroorzaakt. Het altijd met veel liefde omgeven beeldje van amper 11 cm hoog mocht voor enkele uren de veilige plaats van een beveiligde vitrine verlaten. Medewerkers van het bedrijf Outer Aspect uit Nieuw-Zeeland hebben in die periode ruim 80 foto’s geschoten.

Oostenrijkse Post zorgt voor een nieuwe sensatie - 2 Oostenrijkse Post zorgt voor een nieuwe sensatie - 3

Het beeldje heeft een internationale naam en staat wereldwijd bekend als de Venus von Willendorf. Met een speciale techniek zijn de foto’s verwerkt tot een 3D beeld. Door het toepassen van een zogenoemd ribbeltjes oppervlak zijn de serie beelden in driedimensies te aanschouwen en is het oorspronkelijke beeldje nu voor het grote publiek in alle proporties te zien. In het tijdschrift “Die Briefmarke” kan de lezer het schieten van de plaatjes meemaken en geeft de auteur van het artikel “Venus von Willendorf: Alte Dame, neue Marke” een boeiend beeld over de geschiedenis van dit beroemde beeldje dat ruim 25.000 jaar geleden is gemaakt. De nominale waarde van de officiële 3D postzegel is € 3,75.

Afb. Door het kantelen van de 3D postzegel is de aanzet van het schot op het goal duidelijk te zien en ook het moment van het scoren van het winnende doelpunt tegen Zweden.


Gerelateerde artikelen