Visuele spelletjes bezorgen prikkels in onze zintuigen

2 december 2015

Aan een succesvolle serie speelse boeken bij uitgeverij Dorling Kindersley is recent een bijzondere uitgave toegevoegd waarbij met de zintuigen wordt geëxperimenteerd en ons brein sterk wordt bedrogen. Het boek “Senseational Illusions” staat bol met activiteiten en bevat 31 stevige bladzijden. Bij het omslaan van elk blad ziet men weer nieuwe verrassingen en opdrachten om uit te voeren. Zo bevat het boek uitgebreide informatie over de zintuigen en hun specifieke functies en werking.

Visuele spelletjes bezorgen prikkels in onze zintuigen

Senseational Illusions

Het eerste zintuig dat behandeld is, is het zintuig zien. Meerdere specifieke eigenschappen van zien en waarnemen zijn zichtbaar gemaakt en met de experimenten kunnen onder andere de blinde vlek, het nabeeld en het verschijnsel van de optische illusie speels ontdekt worden. In de uitklapbare pop-up kunnen 3 dieren ontdekt worden door bepaalde posities van de pop-up. Het ruiken wordt ontdekt met hulp van vooraf aangebracht geurtjes, die ruikbaar worden na het wrijven over aangegeven vakjes.

Ook voor proeven en horen zijn boeiende proefjes bedacht. Bij het voelen maken de lezers ook kennis met het brailleschrift. Voor de tast wordt gebruik gemaakt van verdikkingen in het drukwerk en uitgekiende figuren. Ons kijkgedrag wordt op de proef gesteld door een aantal lastige en leerzame opdrachten en leuke tips om wat vaker te observeren. Voor de overactieve lezers zijn er trainingen voor de spieren en coördinatie oefeningen met onze handen en hersenen. Een behendigheidsspel met kogeltjes sluit dit geweldige ontwerp en spelletjesboek af.

ISBN 978-0-2411-8432-5, “Senseational Illusions”, Jemma Westing, Dorling Kindersley, 2015, 31 pagina’s + experimenten.


Gerelateerde artikelen