Visuele trilling in kunst van de kunstenaar Alberto Biasi

8 maart 2016

Kunstenaar Alberto Biasi, geboren in het Italiaanse Padua in 1937, volgde de studie industrieel tekenen in Venetië. Gedurende de studie ontstond zijn passie voor kunst en verdiept hij zich in een aantal artistieke bewegingen: het neoplasticisme, futurisme en dadaïsme. Deze stromingen vormen de basis voor zijn artistieke ontplooiïng. Hij begint in 1958 een loopbaan als onderwijzer in vakken als toegepaste grafische kunst, kunstgeschiedenis en technisch tekenen.

Visuele trilling in kunst van de kunstenaar Alberto Biasi

MDZ art gallery

In die periode starten zijn creatieve activiteiten als kunstenaar en de eerste kunstwerken met het visuele spel van vermeende bewegingen, die er eigenlijk niet zijn. Zo speelt hij telkens met de basis van de kinetica, de visuele perceptie en de individuele reacties op lichtstimuli. Tijdens een bezoek aan de kunstbeurs in Keulen maakten wij kennis met meerdere kunstwerken van Alberto Biasi in de presentatie van MDZ art gallery van de Belgische galeriehouder Michael de Zutter.

Visuele trilling in kunst van de kunstenaar Alberto Biasi - 2 Visuele trilling in kunst van de kunstenaar Alberto Biasi - 3
Afb.1 Ti Guardo Con Quattro Occhi, Alberto Biasi, 1988 Afb.2 Il Primo Crocus, Alberto Biasi, 1989

Uit de ontvangen catalogus, uitgegeven in een beperkte oplage van 150 stuks, hebben wij voor onze lezers twee werken geselecteerd. Zijn werken zijn regelmatig te zien in solo- en groepstentoonstellingen en zijn tevens te koop in de galerie. Zijn dynamische geometrische en kinetische kunstwerken zijn opgenomen in vooraanstaande kunstcollecties van musea en in kunstcollecties van privéverzamelaars.

MDZ art gallery, Kustlaan149, B-8300 Knokke, www.mdzgallery.com.


Gerelateerde artikelen