Vreemde objecten zorgen voor wonderen in de kunst

9 april 2012

De expositie “Wunder”, vanaf 4 maart tot en met 1 juli 2012 in de Kunsthalle Krems in Krems (A), laat bezoekers kennismaken met vreemde verschijnselen, onverklaarbare genezingen, verbazingwekkende verschijnselen, tranende heilige beelden, afval op de straat, buigende lepels, schuim op een vloeistof, zwevende personen of gewoon met gekke kunstwerken.

Vreemde objecten zorgen voor wonderen in de kunst

"Wunder" in de Kunsthalle Krems

Kunst, wetenschap en religie staan centraal in de expositie en de samenstellers hebben uit een periode van 400 jaar geleden tot onze moderne tijd deze wonderlijke fenomenen bij elkaar gebracht. Opticaprenten, geesten, magische symbolen, vliegende mensen en gekke brilletjes om te bruinen. Ze zijn er allemaal om te bewonderen.

De objecten, voorwerpen, apparaten, foto’s en afbeeldingen komen uit alle niveaus van onze samenleving, religie en de antieke natuurfilosofie. Dankzij de ondersteuning van de Siemens Stichting is een bijzonder concept ontstaan voor veel uren kijkplezier. Rondom het thema Wonder zijn er tevens kunstwerken te zien van onder andere Francis Alÿs, Joseph Beuys, Martin Kippenberger, Thomas Schütte, Fiona Tan en James Turrell. Ook Goethes toverbox is aanwezig.

De stevige catalogus met de wonderlijke beschermende bril op de omslag bevat interessante artikelen over de vreemde kunsten en handelingen van personen en toevalligheden. Het gebruik en het misbruik van wonderen is beschreven en over paranormale verschijnselen geeft het boek verrassende praktijk voorbeelden. Laat u zich door het boek verwonderen!

ISBN 978-3-940953-90-2, “Wunder”, Daniel Tyradellis, Beate Hentschel en Dirk Luckow, Snoeck Verlag, 2011, 304 pagina’s


Gerelateerde artikelen