Waanzien geeft antwoord op hedendaagse beeldenstroom

7 december 2013

In de nieuwe expositie “Waanzien” in het Museum of the Image krijgen bezoekers op een speelse wijze antwoord op vragen over de beeldexplosie waaraan wij dagelijks blootstaan.

Waanzien geeft antwoord op hedendaagse beeldenstroom

Museum of the Image toont Waanzien

Samen met Petra Boers en Suzanne Hertogs, de makers van het prijswinnende boektijdschrift DUF, presenteert MOTI een spannende, sprankelende en humoristische kijk-, denk- en doe-tentoonstelling over vele kanten van de huidige beeldcultuur. Bezoekers meten hun visuele intelligentie (V-IQ) in de Nationale Visuele Intelligentietest. Scan boodschappen in de minisupermarkt en onderzoek je visuele geheugen. Ervaar hoe ook jouw hersenen je voortdurend voor de gek houden. Wandel door de gruwelsteeg en ontdek of je lijdt aan een geweldsinflatie. Bezoek de schoonheidssalon en weet of je voldoet aan het dominante schoonheidsideaal in de media. En durf jij geld te gooien in onze 18+-gleuf?

Na afloop van de expositie kijk je nooit meer hetzelfde! Beelden hebben een grote invloed op ons denken. Hoe gaan we om met de grote hoeveelheid aan beelden die ons dagelijks bereikt? Zelfs het begrijpen van moderne beeldtaal vraagt om vaardigheden. Kinderen en volwassenen kunnen samen ontdekken hoe ze de explosie van beelden opnemen en verwerken.

Museum of the Image - MOTI, Boschstraat 22, NL-4811 GH Breda, www.motimuseum.nl.


Gerelateerde artikelen