Wat je ziet is niet wat je denkt te zien

23 december 2015

Met het kleine en dikke boekje vol met optische illusies, omkeerplaatjes, flip-flop afbeeldingen, tweedimensionale figuren die al snel driedimensionaal verschijnen, optische verwisselingen en vele andere verrassende figuren hebben de bezitters ervan een boekje in handen dat zorgt voor vele uren plezier en verbazing. Elke pagina is een uitdaging om het beeld te onderzoeken en de bijbehorende vraag te beantwoorden.

Wat je ziet is niet wat je denkt te zien

Optical Illusions

In de magische wereld van de optische illusies kan je bijna met elke afbeelding je eigen ogen testen of het nog wel goed zit met je waarneming en verwerking van het spel van vormen, lijnen en merkwaardige samenstellingen. Je komt al snel tot de vraag: “Kan ik mijn ogen nog wel vertrouwen?” De auteur van dit oudere boekje in een nieuw jasje geeft een verklaring over het verschijnsel van de optische illusie.

Als basis is een optische illusie een verschijnsel dat je ziet, maar niet precies is wat het lijkt te zijn. Sommige plaatjes lijken normaal te zijn, maar wanneer je nog een keer goed kijkt valt er iets op in de afbeelding. De verrassing is dan compleet! Er zijn meerdere soorten optische illusies bekend en de auteur heeft van de meest bekende ervan een ruime selectie gemaakt en verwerkt in het vermakelijke boekje. De antwoorden op de vragen staan achterin.

ISBN 978 1 4027 4971 1, “Optical Illusions”, Keith Kay, Sterling Publishing, 2007, 351 pagina’s.


Gerelateerde artikelen