Werken van Paul Delveux in een onthullende expositie

12 december 2014

Het Museum van Elsene nodigt kunstliefhebbers uit voor een vrije en intieme verkenning van het universum van de Belgische meester Paul Delvaux. De nonconformistische en originele expositie “Paul Delvaux onthuld” benadert het geschilderde oeuvre van de kunstenaar aan de hand van zes herkenbare sleutelthema’ die zijn loopbaan hebben bepaald, te weten het geheim, de vrouw, de droom, het theatrale, de ontsnapping en de eenzaamheid.

Werken van Paul Delveux in een onthullende expositie

Museum van Elsene

Deze thema’s werden voorgelegd aan het kritische oog van een aantal conservators en kunstrecensenten, een verzamelaar en een filosoof, die de toeschouwers een dieper inzicht verschaffen in de rijkdom, de dichte lagen en de poëtische kracht van het zo verrassende en rijke oeuvre van kunstenaar Paul Delvaux (1897-1994). Het betreft hier geen retrospectieve, monografische of documentaire expositie. Wel worden de toeschouwers uitgenodigd om zich helemaal onder te dompelen in het werk van Paul Delvaux.

Hiervoor zijn 80 kunst-werken tot en met 18 januari 2015 bijeen-gebracht, waarvan sommige nog nooit te zien waren. Geheel in de geest van openheid zijn zes auteurs - onder wie kunsthistorici, een filosoof, een conservator en een hoogleraar - verzocht om voor de catalogus een persoonlijke interpretatie te brengen van de gekozen thema’s. De expositie en haar catalogus zijn bovendien verrijkt door boeiende, verhelderende inzichten van verzamelaars Pierre & Nicole Ghêne. Een uitgelezen kans dus om u te begeven op de magische paden van Paul Delvaux’s droomwereld en om heerlijk te genieten van zijn fascinerende schilderkunst.

Museum van Elsene, Jean van Volsemstraat 71, B-1050 Brussel, www.museumvanelsene.be.

Afb. La Table, Paul Delvaux, 1946 © Paul Delvaux Foundation, St-Idesbald-Koksijde, België, foto V Everarts, Brussel 2013.


Gerelateerde artikelen