Wetenschappelijke aandacht voor de materie van de aarde

13 september 2013

Materie is overal. In ons milieu en in ons. Ook in ons universum is alles materie en energie. Daarom is het hoogst interessant om daarover een complete referentiebron ter beschikking te hebben.

Wetenschappelijke aandacht voor de materie van de aarde

Materie

Met het nieuwe boek Materie hebben de drie auteurs een geweldige informatiebron samengesteld voor iedereen met interesse in aarde, water, lucht en vuur en de samenhang tussen deze elementen. Zij geven antwoord op vele gewone en bijzondere vragen op een begrijpelijke manier met een knipoog naar een wetenschappelijke benadering. Die benadering van de onderwerpen maken dit boek extra interessant voor studies aan hogescholen en universiteiten en voor iedereen met belangstelling voor historische en huidige kennis over ons bestaan. Door de omvang van deze referentiebron en studieboek komen alle denkbare onderwerpen aan de orde. Het eerste hoofdstuk “Mens en Materie” bevat uitgebreide informatie over onze zintuigen en speciaal over onze visuele waarneming. Daarna is er een gedetailleerd overzicht met feiten en gebeurtenissen, waarop onze kennis is gebaseerd. Het periodiek systeem der elementen speelt een hoofdrol in hoofdstuk vier. Daarna volgen nog de hoofdstukken “Vaste stoffen”, “Water”, “Lucht”, “Vuur” en “Vorm en Materie”. Het geweldige boek eindigt met de hoofdstukken “Elementaire deeltjes”, “Kosmologie” en het hoofdstuk “Leven”. Deze uitgave hoort in alle documentatiecentra van hogescholen en universiteiten en schoolbibliotheken en is zeer interessant voor liefhebbers.

ISBN 978-3-8274-1888-3, “Materie”, Norbert Welsch, Claus Chr. Liebmann en Jürgen Schwab, Springer Spektrum, 2013, 534 pagina’s.


Gerelateerde artikelen