Beter zien door veranderen van oudere kijkervaringen

13 september 2013

Met de inhoud van het leuke informatieve en instructieve boekje “Besser sehen” is het voor iedereen mogelijk het eigen zien en waarnemen te onderzoeken, te ervaren en waar nodig van nieuwe ervaringen te voorzien.

Beter zien door veranderen van oudere kijkervaringen

Besser sehen

Verbeteringen aanbrengen in de eigen methode van waarnemen, herkennen en verwerken zorgen voor ontspanningen en het opheffen van aanwezige blokkaden.
De makers van het verrassende boekje geven op systematische wijze aanzetten tot eigen experimenten en kijkoefeningen per oog en met beide ogen. Elk oog heeft een eigen perspectivische kijk op objecten of van de omgeving. Natuurlijk brengen de auteurs bewuste wisselingen van perspectief in relatie met een kijk op het leven en een zelfonderzoek naar afwijkend zien. De eigenlijke waarneming vindt uiteindelijk plaats in onze hersenen. De eerste oefening vindt plaats met de beeldwisseling van de eend/haas-illusie. De tweede gaat over het springende effect in de kubus van Necker. Beide oefeningen zijn goed voor het functioneren van onze hersenen en geven positieve impulsen voor nieuwe inspiraties. Zien is ook emotie, gevoel, geloof en een continue aftasting tussen oude en nieuwe ervaringen en misschien is er ook een relatie tot de meegekregen opvoeding. Het boekje bevat tevens informatie over het kijkproces tussen ogen en hersenhelften en een therapeutische zoektocht naar de relatie tussen het vader en moeder aandeel. Een verrassend en leerzaam boekje.

ISBN 978-3-485-01433-5, “Besser sehen”, Ursula Büchler en Klaus Jürgen Becker, Nymphenburger Verlag, 2013, 57 pagina’s.



Gerelateerde artikelen