Wiskundige onderwerpen met comics helder verklaard

18 maart 2014

Op een grappige en plezierige wijze zijn meerdere wiskundige feiten, formules en onderwerpen door veelal komische tekeningen in beeld gebracht. Op speelse wijze zijn 75 onderwerpen uit de boeiende wereld van de wiskunde behandeld.

Wiskundige onderwerpen met comics helder verklaard

Das verrückte Mathe-Comic-Buch

Het concept van deze behandeling is duidelijk voor de lezers. Telkens een inleiding van het betreffende onderdeel, een kort stripverhaal en een aanvullende beschrijving van het betreffende wiskundige onderdeel.

Door de beeldverhalen en de gevoerde gesprekken worden lastige onderwerpen op ontspannen wijze duidelijker en beter te begrijpen. De lezers en gebruikers van dit les- en leerboek voor wiskundige lessen krijgen onder andere informatie over mathematische logica, natuurlijke getallen, rationele getallen, gehele getallen, reeksen geometrische grondbeginselen, functies, differentiaalrekening, stereometrie, integraalrekening, analytische geometrie en statistiek en nog veel meer onderdelen. In de veelal grappige stripverhalen zien we professor Sir Newton zijn verhaal doen en maken we van dichtbij mee hoe Plato zijn leerlingen volgens de leermethode van Socrates enthousiast maakt voor wiskunde. Ook lastige onderwerpen als het oneindige in tijd en ruimte, de wedstrijd tussen Achilles en een schildpad en het baanbrekende werk van wetenschappers als Leibniz, Aristoteles, Descartes, Euler en Pythagoras. Het testen van medicijnen heeft een relatie met statistische analyses en is het laatste wiskundige stripverhaal.

ISBN 978-3-8274-2628-4, “Das verrückte Mathe-Comic-Buch”, Gert Höfner en Siegfried Süßbier, Springer Spektrum, 2012, 264 pagina’s.


Gerelateerde artikelen