Wonderlijke visuele illusies in compact leuk plaatjesboek

23 januari 2014

Een groot deel van de wonderlijke illusies in het verrassende en leuke plaatjesboek is bedacht door auteurs Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber. Met de uitgave van het plaatjesboek “Astounding Visual Illu-sions” heeft de koper ervan een compact boekje met vele uitvoeringsvormen van optische en andere visuele verschijnselen.

Wonderlijke visuele illusies in compact leuk plaatjesboek

Astounding Visual Illusions

De veelal magische en verbazingwekkende afbeeldingen zijn verdeeld in groepen. Naast de “gewone” en klassieke illusies vindt de lezer een overzicht van illusies met een historische achtergrond, ruimtelijke illusies, vertekende figuren, onmogelijke figuren, kleur gerelateerde beelden en figuren met het spel in grootte en vorm en schijnbare visuele bewegingen. Het is telkens verrassend om het optisch bedrog te herkennen. Een clown zit met zijn liefje aan een ronde tafel met glazen voor de vrolijkheid. Knijp je je ogen wat samen, dan komt er een doodshoofd naar voren en wordt het plaatje minder vrolijk. Er is sprake van een visuele verwisseling in een dubbelbeeld. Voorbeelden van dit verschijnsel zijn soms meer dan 100 jaar geleden bedacht en getekend en dienen als inspiratiebron voor moderne tekenaars en kunstenaars. Alle afbeeldingen in dit boekje is voorzien van een toelichting.

Wonderlijke visuele illusies in compact leuk plaatjesboek - 2 Wonderlijke visuele illusies in compact leuk plaatjesboek - 3

ISBN 978-1-84858-398-6, “Astounding Visual Illusions”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Arcturus Publishing, 2012, 96 pagina’s.

Afb. Voorbeelden uit de groep schijnbare bewegingen. Uit: Astounding Visual Illusions.


Gerelateerde artikelen