Zomerseizoen is begonnen voor Museum 3.Dimension

14 april 2017

Het zomerseizoen voor het wereldwijd unieke Museum 3.Dimension in het Duitse stadje Dinkelsbühl aan de Romantische Route in midden Duitsland is op 1 april begonnen. Het museum is vanaf die datum weer elke dag geopend voor jong en oud. Plan uw vakantiereizen zodanig dat u in elk geval een bezoek kunt brengen aan de fantastische collectie en opstellingen die spelen met beelddiepte, perspectief en het optische en visuele fenomeen van illusies.

Zomerseizoen is begonnen voor Museum 3.Dimension

Museum 3.Dimension toont wereld in 3dimensies

De bezoekers beleven de waarneming van ruimtelijke voorstellingen in de vorm van anaglyfen (rood-cyaan-beelden), stereogrammen (magische stereoscopische verrassingsbeelden), stereofoto’s (3D-kijkkasten), anamorfosen (met verschillende soorten spiegels) en in hoogwaardige hologrammen (de ultieme 3D-voorstelling).

Zomerseizoen is begonnen voor Museum 3.Dimension - 2
Een sfeerbeeld van het hoofdgebouw en de toren van het historische complex waarin het museum voor de 3e dimensie in Dinkelsbühl en de shop zijn gevestigd.De Goethe-figuren in rood en groen worden overhandigd door Gerhard Stief aan de uitgever van Optische Fenomenen.

Door de recente sluiting van Science Center Explora in Frankfurt am Main heeft het museum in Dinkelsbühl extra aantrekkingskracht op leergierige en nieuwsgierige liefhebbers van het spel met ons visuele systeem en de vermakelijke fenomenen van optisch bedrog, kinetische kunst, dubbele beelden, zoekplaatjes en vooral door de vele experimenten die gedaan kunnen worden. In de winkel is ook veel te koop.

Museum 3.Dimension, Nördlinger Tor, D-91550 Dinkelsbühl, www.3d-museum.de.