3D experimenteerdoos voor de nieuwsgierige leerlingen

20 januari 2014

Met de nieuwe optica experimenteerdoos kunnen nieuwsgierige kinderen op speelse wijze de geheimen van de derde dimensie ontdekken. Met hulp van vele onderdelen in de goed gevulde experimenteerdoos is het nu mogelijk om te onderzoeken en van dichtbij te ervaren hoe 3D figuren en 3D beelden werkelijk ontstaan.

3D experimenteerdoos voor de nieuwsgierige leerlingen

Science 3D Optik

Door het zelf te tekenen en te spelen met kleurenfilters wordt het al snel duidelijk dat geheimzinnige tekeningen met verschoven rode en blauwe lijnen spectaculaire dimensionale bijna tastbare figuren worden door te kijken door een driedimensionale bril. Deze bijzondere 3D bril in de anaglyfen beeld-techniek behoort vanzelfsprekend tot de basisuitrusting van de doos. Al snel doen de kinderen ervaring op met de werking van kleurenfilters. Plaatjes bewegen of kunnen zomaar verdwijnen door met de rood/blauw bril over meegeleverde tekeningen te schuiven. Alle 6 experimenten zijn uitgebreid toegelicht. Met het materiaal is het bovendien mogelijk om met een kartonnen stereoscopische kijker, lenzen en vier stereoscopische kaarten beelden op vier stereofoto’s van dichtbij te zien. Anaglyfenfoto’s kunnen bekeken worden door de 3D bril en met een dikke viltstift tekeningen maken op een 3D achtergrond levert zwevende figuren op. Bijzonder is het experiment met een bewegend balletje aan een touwtje. Daarmee is te ervaren dat onze ogen in het donker minder snel reageren. Voor dit experiment is een zonnebril nodig. Na het lezen van instructies wordt een magisch verschijnsel zichtbaar. Voor de leergierige leerling is er extra informatie over de werking van onze ogen in een combinatie met onze hersenen. De samenstelling en de doelstelling van deze experimenteerdoos maken dit product ook geschikt voor gebruik in het onderwijs en als demonstratie- en instructiemateriaal tijdens optica cursussen en op open dagen van fotoclubs, verenigingen en opticiens.

Artikelnummer 400-5-556-18763-8, “ScienceX 3D Optik”, Neele Pfeiffer en Nicola Gepperth, Ravensburger Spiele-verlag, 2012, 6 spellen + 3D bril.


Gerelateerde artikelen