Optometrische testen voor beter zien en waarnemen

7 november 2013

Voor optometristen, oogheelkundigen en iedereen met professionele interesse in de kwaliteit van de zorg voor onze ogen is de publicatie “Optometrische Funktionsprüfungen” een uitstekend leerboek met een theoretische en praktische benadering van dit specifieke vakgebied.

Optometrische testen voor beter zien en waarnemen

Optometrische Funktionsprüfungen

Dankzij een uitgekiend didactisch model van de leerstof is een snelle oriëntering over het brede spectrum van beschikbare en beproefde optometrische onderzoeken, diagnoses en testen mogelijk. De inhoud van het boek is ook geschikt voor studenten in de opleidingen Oogheelkunde en Optometrie aan middelbare en hogere scholen en bij bedrijfsgerichte studies. De belangrijkste functies van de ogen, als oogbewegingen, het zien van diepte, reacties van pupillen en het functioneren van het centrale en perifere gezichtsveld zijn helder en gedetailleerd behandeld. Vele afbeeldingen en duidelijke voorbeelden van experimenten en testmethoden maken van het geheel een direct bruikbaar leerboek voor opleiding en praktische toepassingen. De testen zijn in speciale kaders weergegeven en elk gedeelte sluit af met een serie vragen over de behandelde leerstof . Aan de hand van foto’s laten de samenstellers het verloop van het oogonderzoek zien en beschrijven het diagnostische proces. In een bijlage is een overzicht gegeven van alle testen en document voor het vastleggen van de resultaten. Het leerboek sluit af met een literatuuroverzicht en trefwoordenregister. Een uiterst praktische handleiding.

ISBN 978-3-922269-99-1, “Optometrische Funktionsprüfungen”, Michaela Friedrich, Stephan Degle en Hans-Jürgen Grein, DOZ Verlag, 2011, 247 pagina’s.


Gerelateerde artikelen