Albertina presenteert kunst van meesters van drukkunst

6 maart 2023

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de heropening van de ALBERTINA (een kunstmuseum in Wenen) wordt een grandioos tentoonstellingsproject gepresenteerd met prenten uit een periode van de laatste zes eeuwen. Sinds de oprichting van de ALBERTINA door Albert Casimir von Sachsen-Teschen, bijna 250 jaar geleden, krijgt een verzamelthema in de kunstcollecties aan hedendaagse kunst speciale aandacht in de expositie “Dürer, Munch, Miró. The Great Masters of Printmaking”.

Albertina presenteert kunst van meesters van drukkunst

ALBERTINA

De ontwikkeling van grafische technieken is een van de grootste artistieke prestaties van de late middeleeuwen. Al snel stonden ze op één lijn met de schilderkunst en met kunstenaars als Martin Schongauer en Albrecht Dürer zelfs op een hoger niveau. Zoals bijna geen andere kunstcollectie ter wereld, kan de ALBERTINA de historie van de grafische kunsten presenteren met de meest opvallende voorbeelden. De tentoonstelling varieert van de eerste prentexperimenten tot en met moderne kunst.

De ALBERTINA is een kunstmuseum in het paleis Erzherzog Albrecht in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Aan de basis van het museum ligt het oorspronkelijke prentenkabinet van Albert Casimir van Saksen-Teschen, Hij begon te verzamelen in 1776. Sinds 1822 is de collectie voor het publiek toegankelijk. De expositie is te bezoeken tot en met 14 mei 2023.

Albertina presenteert kunst van meesters van drukkunst - 2 Albertina presenteert kunst van meesters van drukkunst - 3 Albertina presenteert kunst van meesters van drukkunst - 4
De afbeeldingen van grafische kunstwerken van Miró, Munch en Dürer zijn ontleend van de uitnodigingskaart voor het bijwonen van de feestelijke opening van de kunsttentoonstelling.

ALBERTINA, Albertinaplatz 1, A-1010 Wenen, www.albertina.at.


Gerelateerde artikelen