Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties

14 februari 2023

In het tijdschrift Albert 8 (een uitgave van de Einstein Stichting Berlijn) verschijnen berichten uit wetenschappelijkonderzoek en andere projecten, die mede worden gefinancieerd door deze stichting. In dit 8e nummer ligt het accent op immunologie en de nu al bereikte successen binnen de gezondheidszorg. Ook de geschiedenis in het onderzoeksproces naar het bestrijden van virussen en baterieëen is op een interessante wijze beschreven.

Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties

Kunsttijdschrift Arsprototo

Bijzonder trots zijn wij op een abonnement op het kunsttijdschrift Arsprototo (2/2022), dat slechts tweemaal per jaar verschijnt. Het blad bevat hoogwaardige artikelen uit de wetenschap, kunst, cultuur en de geschiedenis. Extra interessant is het bericht over de expositie van objecten uit de collectie Werner Nekes in het Filmmuseum Postdam.

Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties - 2 Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties - 3 Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties - 4

Het tijdschrift kM (# 123) is een blad met materiaal technische informatie voor beeldend kunstenaars in Nederland en België en verschijnt vier keer per jaar. Voor het herfstnummer koos de redactie voor een presentatie van het beeldthema Illusie en een aantal verrassende verhalen waarin de schijn en werkelijkheid centraal staan.

Het tijdschrift Photonics Magazine is het orgaan van de organisatie PhotonicsNL en verschijnt in de regel twee keer per jaar. De organisatie PhotonicsNL promoot nationaal en internationaal de kennis en ervaring op het onderzoeks- en werkgebied in de wereld van optica en fotonica bij de aangesloten bedrijven, instituten en organisaties. PhotonicsNL bundelt ook meerdere promotie-activiteiten voor de partners door een gezamelijke deelname aan internationale beurzen en congressen en heeft sterke contacten met overheidsorganen om studies in de optica te promoten.


Gerelateerde artikelen