A&M Jaarboek 2019 toont ontwerpen van Samira Boon

2 mei 2020

In de traditionele jaarbrochure van A&M voor het jaar 2019 is het bijzondere werk van Samira Boon voorgesteld. De inhoud van deze unieke uitgave kwam tot stand uit de samenwerking van Klaas Lakeman (van A&M) en Studio Samira Boon. De lezers krijgen een beeld van haar ontwikkeling als een veelzijdige en inspirerende kunstenares van onder andere 3D installaties van textiel.

A&M Jaarboek 2019 toont ontwerpen van Samira Boon

Studio Samira Boon.

Zij studeerde architectuur aan de TU Delft, verbleef daarna vier jaar in Japan en begon een ontwerpstudio. In Japan maakt zij onder andere kennis met de fascinerende schoonheid van Japanse vouwkunst. Met haar Studio Samira Boon werkt zij vanuit Amsterdam en Tokyo aan eigen projecten en opdrachten.

A&M Jaarboek 2019 toont ontwerpen van Samira Boon - 2 A&M Jaarboek 2019 toont ontwerpen van Samira Boon - 3
Links een yoshimura als voorbeeld van een origami vouwpatroon; rechts een detail van een geïntegreerd kubusvormig akoestisch patroon van textiel; plaatjes van Samira Boon uit het A&M-jaarboek 2019.

In het boek krijgt de lezer een kleurrijk beeld van textielweefsel in wiskunstige vouwpatronen en door foto’s van gerealiseerde projecten. Het Jaarboek 2019 is een uitgave van de Stichting Ars et Mathesis. De Stichting A&M heeft tot doel bij personen belangstelling te bevorderen voor kunst die zijn inspiratie vindt in de wiskunde.

Daartoe organiseert A&M exposities en de jaarlijkse A&M-dag en geeft een jaarboek en een nieuwsbrief uit. Raadpleeg voor informatie de website www.arsetmathesis.nl.


Gerelateerde artikelen