Apparaten uit de techniek & wetenschap op de veiling

26 oktober 2023

Bij het veilinghuis Auction Team Breker in Keulen vindt op zaterdag 4 november 2023 de 171e speciale veiling plaats van apparaten, instrumenten, objecten en gebruiksvoorwerpen uit de sectoren wetenschap en techniek. De titelpagina van de veiling geeft al een beeld van de verscheidenheid in de aangeboden veilingstukken. Alsvanouds start de veilingmeester deze 171e speciale veiling om 10 uur. Na een vooraanmelding is een voorbezichtiging mogelijk. Kijk voor het maken van een afspraak naar de informatie op de website van het veilinghuis. De catalogus (€ 28) is nu al beschikbaar.

Apparaten uit de techniek & wetenschap op de veiling

Auction Team Breker in Keulen

De veiling bevat de volgende groepen aan veilingstukken als: kantoorapparaten, telecommunicatiemiddelen en antieke en ouderwetse buromachines. Maar ook een uitgebreid assortiment aan fotografica-apparaten met ver-schillende technieken en in verschillende uitvoeringen en bijzondere foto’s van de beroemde fotograaf Helmut Newton. Verzamelaars van historische 3D-fototoestellen voor analoge stereofotografie kunnen hun verzameling weer ruim aanvullen. De belangstelling voor klassieke en optische beeldtechnieken neemt toe en de veiling biedt een scala aan draaiende schijven en laterna magica projectieplaatjes.

Dit thema wordt afgerond met historische filmprojectoren. In de veiling is ook ruimte ingeruimd voor rijdbare Ford miniatuurauto’s en enkele Ford verbrandingsmotoren. In het thema nautische instrumenten vallen weer prachtige optische instrumenten op als telescopen, sextanten, de theodoliet en tientallen microscopen. Daarna staan in de catalogus elektrische toestellen afgebeeld. De catalogus sluit af met een veelheid aan radio’s en grammofoons in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Het geheel sluit af met prachtig speelgoed.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Strasse 10, D-50997 Keulen, www.breker.com.