Artistieke driedimensionale foto's in anaglyfentechniek

3 januari 2017

Het Oostenrijkse tijdschrift voor digitale en gedrukte communicatie “print and publishing” van maart/april 2016 presenteert in een rijk geïllustreerd artikel het nieuwe fotowerk van fotograaf Horst Stasny. Met zijn nieuwe fotowerk heeft Horst Stasny een voor hem volkomen nieuw gebied in de fotografie betreden, namelijk dat van de 3D stereofotografie. In een expositie in het METAStadt congres- en expositiecentrum in Wenen toonde hij zijn eerste 3D grootformaat foto’s in de anaglyfentechniek. Zijn artistieke 3D modellenfoto’s laten zijn talenten als veelzijdige portret- en modellenfotograaf zien.

Artistieke driedimensionale foto's in anaglyfentechniek

Print and Publishing maart-april 2016

Het artikel in “print and publishing” laat aan de hand van ruim 10 driedimensionale foto’s ook zijn kwaliteit als 3D-fotograaf ervaren. De extra dimensie voegt een meerwaarde aan de foto’s toe. Veel gevestigde fotografen hebben veelal of geen interesse, of niet de moed te experimenteren met mogelijkheden van de stereofotografie. Natuurlijk is het voor meerdere fotografen ook een zakelijke afweging om zich nu wel of niet te bewegen op het pad van de 3D-fotografie of de 3D-beeldtechniek in het algemeen.

Horst Stasny heeft het aangedurfd om het fenomeen van 3D-fotografie te omarmen en om zich te verdiepen in de mogelijkheden van deze vorm van fotografie. Met de grootformaat 3D-foto’s is hij in staat om de kijker te boeien en dat niet alleen voor de afbeelding, maar ook voor de beleving van de driedimensionale voorstelling. Natuurlijk mag daarbij het 3D-anaglyfenbrilletje niet ontbreken. Een kartonnen 3D-bril is zelfs bijgevoegd bij het tijdschrift. Stereoscopische beelden blijven een visuele belevenis. Ook die van Horst Stasny.


Gerelateerde artikelen