Beelden uit de praktijk van de oogheelkunde

4 juli 2017

In de serie beeldatlassen voor de oogheelkunde verscheen het deel “Oculoplastics” met een schat aan informatie en zeer gedetailleerde illustraties over diverse afwijkingen van en rond het oog. De auteur heeft het zeer praktijk gerichte studieboek ingedeeld in drie secties, te weten het ooglid, de traanklier en de oogkas.

Beelden uit de praktijk  van de oogheelkunde

Oculoplastics

Door de kennis en ervaring van de auteur zijn van de meest voorkomende afwijkingen uitgebreide diagnoses beschreven, bijkomende problemen aangegeven, oplossingen geboden en prognoses voor het herstel gegeven. Dankzij de scherpe en gedetailleerde kleurenfoto’s is snel waar te nemen dat er een probleem rondom het oog geconstateerd is.

De opzet en de inhoud van dit boek uit een serie van vijf beeldatlassen voor de oogheelkunde is bijzonder geschikt voor studenten in de oogheelkunde. Ook als informatie- en referentiebron voor het bijwonen van de verplichte herhalingslessen, het gebruik door specialisten en als naslagwerk voor opticiens is dit studieboek een uitstekend beeldvademecum. Het boek sluit af met een trefwoordenregister.

ISBN 0 07 137594 5, “Oculoplastics”, Robert B. Penne, McGraw-Hill, 2003, 277 pagina’s.


Gerelateerde artikelen