Beter kijken en zien

21 maart 2016

De keuze voor een bril, contactlenzen of zelfs voor een laserbehandeling hangt af van diverse persoonlijke benaderingen en van factoren in mogelijkheden en gebruik in het dagelijks leven. Het aanbod op de markt en bij de opticien is zeer groot en zeer ruim. Door moderne innovatieve ontwikkelingen in de oogheelkunde zijn er veel mogelijkheden om zelfs operatief een gewenste correctie van de kwaliteit van het zien met succes te realiseren.

Beter kijken en zien

Besser sehen

Om een advies van een oogdeskundige te kunnen beoordelen is het handig zich te oriënteren naar functies, mogelijkheden, eigenschappen en draagcomfort van hulpmiddelen en de mogelijkheden van oogoperaties. Het Duitstalige boekje “Besser sehen” heeft op duidelijke wijze de belangrijkste aandachtspunten weer. Daartoe is de informatie verdeeld in vier gedeelten. Allereerst is er veel aandacht voor de opbouw van het oog en beschrijft de auteur voorkomende oogafwijkingen.

Daarna is er gedetailleerde aandacht voor de bril en de specifieke aandachtspunten waarop gelet moet worden bij aanschaf ervan. Het derde gedeelte gaat over de keuze voor een lens en de verdere keuze voor een harde of een zachte lens. In het vierde gedeelte geeft de auteur een beeld van de voor- en nadelen van een operatie aan het oog om beter of comfortabeler te kunnen zien. Zij waarschuwt de lezer om bij een keuze voor een operatie de voor- en nadelen goed af te wegen.

ISBN 3 931908 85 2, “Besser sehen”, Vera Herbst, Stiftung Warentest, 2003, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen