Beurs voor boekdrukkunst toont kunst van boekdruk

27 september 2017

De twaalfde beurs voor “BoekDrukKunst” in het Museum der Arbeit in Hamburg in het voorjaar van 2017 heeft een schat aan creatieve producties met en op papier opgeleverd. De organisatoren waren tevreden met het aantal bezoekers, vele exposanten hadden uitstekende contacten en deden in twee dagen ook goede zaken. Voor 2018 is de volgende beurs in voorbereiding genomen. De periode is bekend: 24 & 25 maart 2018 in het Museum der Arbeit.

Beurs voor boekdrukkunst toont kunst van boekdruk

Nieuwe beurs BoekDrukKunst 24 & 25 maart 2018 in het Museum der Arbeit.

Enkele dagen voor de opening van het evenement verscheen een publicatie met informatie over de dagelijkse programma’s, de exposanten, de lezingen en de demonstraties. Extra interessant in deze publicatie zijn de rijk geïllustreerde kunstzinnige artikelen over het werk van diverse kunstenaars en enkele onderdelen uit de museale opstellingen. In de moderne en innovatieve tijd van het gebruik van internet is het prettig de zintuigen op een andere wijze te prikkelen.

Vele resultaten van boekdrukkunst veroorzaken opwinding en beïnvloeden op positieve manier de eigen creatieve vermogens van kijkers en doeners. Alle vormen van gedrukte kunst en andere creatieve uitingen werden uitvoerig getoond tijdens de rondgang langs de stands van de exposanten.

Meerdere zetmachines en drukmachines waren volop in bedrijf. Bijzondere aandacht is er voor DADA als kunststroming en het machtig mooie grafisch werk en affiches. Onlangs werd de 100e geboortedag van de oprichting van DADA herdacht (1916-2016). Dat leverde weer een catalogus op. Voorts is er aandacht voor het inbinden van boeken, het boek als een kunstwerk en het verwerken van bladgoud. Voor meer gegevens www.buchdruckkunst.de.


Gerelateerde artikelen