Hansje van Halem ontwerpt vormen, texturen en affiches

21 september 2017

Grafisch ontwerpster Hansje van Halem (1978) voltooide haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie en startte een ontwerpstudio in Amsterdam in 2003. Zij creëert onder andere fascinerende en magische letters en cijfers en vormt daarmee optisch verrassende teksten. In combinatie met magische patronen en uitgekiende keuzen van materialen realiseert zij opvallende texturen. De ontwerpen ontstaan door het ouderwetse tekenen en het gebruik van digitale tekenprogramma’s.

Hansje van Halem ontwerpt vormen, texturen en affiches

Sketch Cahier III

Zij ontwerpt in een geheel eigen stijl affiches, illustraties, boek- en tijdschriftomslagen, postzegels, uitnodigingskaarten, aankondigingen en drukwerken voor opdrachtgevers. Haar werk is inmiddels internationaal bekend geworden en heeft tevens geleid tot een derde publicatie met voorbeelden van ontwerpen die in opdracht zijn uitgevoerd of vrije ontwerpen zijn geworden. Het boek onder de titel “Sketch Cahier III” is een luxe uitgave met een met folie bedrukte omslag.

Ook dit cahier bevat weer duizelingswekkende patronen, lettertekeningen en experimenten en letters die ontworpen en gemaakt zijn in opdracht of (nooit) zijn toegepast, zelf zijn geïnitieerd, afgewezen of onuitgewerkt zijn. Elke pagina bevat een uniek en inspirerend ontwerp. Alle grote plaatjes staan ook nog afgebeeld als overzicht op twee pagina’s. De ontwerpster begon als hobby met het tekenen van lettervormen en patronen tussen deadlines van boekontwerpen. Een geweldig en inspirerend boek voor grafisch ontwerpers.

ISBN 978-94-90913-75-5, “Sketch Cahier III”, Hansje van Halem, Uitgeverij De Buitenkant, 2017, 60 pagina’s.


Gerelateerde artikelen