Boijmans Van Beuningen is trots op bouw van het depot

23 december 2018

Rondom het idee, de bouw en voortgang van het bouwproject van het unieke depot voor Museum Boijmans Van Beuningen verschijnt regelmatig het Depot Journaal. Onlangs werd het tweede nummer van de informatieve publicatie gepresenteerd in het museum. Ook relaties van Boijmans ontvingen per post een exemplaar van het verzamelwaardige tijdschrift. In uitgave 2 beschrijven deskundigen, die bij dit grote project zijn betrokken, inhoudelijke zaken van architectuur, bouwproblemen en over de voortgang.

Boijmans Van Beuningen is trots op bouw van het depot

Depot Journaal

In het blad staat een 3D impressie van de hoofddraagconstructie en zijn er twee opengeklapte perspectieven van het inwendige van het bouwproject. Door kolossale renovatieprojecten zal het museum direct na 26 mei 2019 voor het publiek sluiten. Naar verwachting opent het museum weer haar poorten in 2022. Met het project “Boijmans bij de Buren” zullen tot in 2022 ongeveer 500 meesterwerken te zien blijven bij acht buren in elf fantastische tentoonstellingen.

Boijmans Van Beuningen is trots op bouw van het depot - 2 Boijmans Van Beuningen is trots op bouw van het depot - 3
Het Depot Journaal is aan te vragen via de website van Museum Boijmans Van Beuningen. Een impressie van het depot zoals dat er over enkele jaren uitziet met een machtig mooie spiegelwand, waarin het complex van Boijmans is te zien.

Chabot Museum, Kunsthal, Stedelijk Museum Schiedam, Maritien Museum Rotterdam, Museum Rotterdam, Wereldmuseum, het Belasting & Douane Museum en het Erasmus MC slaan de handen ineen om in de periode vanaf de renovatie van het museum tot aan de opening van het depot de meesterwerken zichtbaar te houden. De laatste tentoonstelling vanaf 9-2-2019 tot en met 26-5-2019 vindt plaats in de Bodonzalen onder de titel “nederland <-> bauhaus: pioniers van een nieuwe wereld.

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht en tussen 1919 en 1933 actief was met een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Museum Boijmans Van Beuningen laat de Nederlandse kant van het Bauhaus zien. Aan de hand van bijna 800 objecten, kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, gebruiksvoorwerpen, foto’s, typografie en architectuur, wordt de inspirerende relatie tussen Nederland en het Bauhaus op museale wijze zichtbaar gemaakt.


Gerelateerde artikelen