Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (2)

13 december 2018

De Uitagenda Rotterdam is het gratis tijdschrift dat maandelijks verschijnt met informatie, tips en wetenswaardigheden over kunst, cultuur en uitgaan in Rotterdam. De redactie weet telkens haar lezers te verrassen op een fascinerend en veelal magisch ontworpen titelpagina. Op de juni-uitgave (109-2018) zien we een collage van bouwconstructies waar Rotterdam terecht trots op mag zijn.

Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (2)

Op American Scientist nov-dec. 2018 prijkt een echte optische illusie.

De ontwerper heeft duidelijk gekozen voor een herkenbare afbeelding met een totale illusionistische uitstraling. De speciale titelpagina is ook verschenen vanwege Rotterdam Architectuur Maand. Het tijdschrift bevat voorts achtergrondverhalen over specifieke activiteiten, die zich niet alleen in Rotterdam afspelen. Op de titelpagina van de december-uitgave (114-2018) zijn de contouren van een zogenoemd dubbelzinnig figuur zichtbaar als de combinatie van een beeldwisseling tussen een meisje en een zwaan.

Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (2) - 2 Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (2) - 3 Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (2) - 4

Naast de bekende inhoud bevat deze publicatie een toelichtende aankondiging over een theatercollege waarin drie professoren vertellen over de relatie tussen muziek en brein. Het kunsttijdschrift Dorotheum myART MAGAZINE nr.12 verscheen met een titel, die door het gebruik van een holografische folie en kleurrijke schittering geeft.

De uitgave verschijnt 2x per jaar en wordt verstuurd naar cliënten en relaties van het veilinghuis Dorotheum in Wenen. Voor de kunstliefhebbers en kunstverzamelaars een prachtig informatief tijdschrift. Op de titelzijde van American Scientist nov-dec. 2018 prijkt een echte optische illusie. De kijker ziet een autosnelweg, twee erg oude bomen en een drietal poema’s bij en in de boom. Maar er zijn natuurlijk ook kijkers die direct de contouren van de poema herkennen. Een uitstekend helder voorbeeld van een dubbelzinnige afbeelding.