Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (1)

12 december 2018

De maanden november en december hebben weer een aantal nieuwe tijdschriften opgeleverd voor de onderscheidelijke OF-tijdschriftencollecties. Het speuren naar leuke en interessante tijdschriften, brochures en andere publicaties met een visuele relatie tot de onderwerpen in de collecties is voor ons telkens weer een uitdaging. In het nieuwe overzicht is de neurologie met drie exemplaren sterk vertegenwoordigd.

Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (1)

Huh? is het eigenwijze kunsttijdschrift voor jongeren.

Het eerste tijdschrift UNI-GIG is een studentenuitgave en verschijnt 2x per jaar. In de tv-programmagids Gong 48-2018 staat in het redactionele gedeelte het veel voorkomende ‘vergeten’ centraal. Dankzij regelmatige successen van wetenschappelijke onderzoeken en experimenten wordt er steeds meer bekend over het verschijnsel van alzheimer en dementie. Ook over het voorkomen van deze gevreesde ziekte wordt in het betreffende artikel informatie gegeven. Het ontwerp van een bijzonder gevormde boom geeft passende aandacht voor het hoofdartikel.

Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (1) - 2 Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (1) - 3 Onlangs toegevoegd aan de OF - tijdschriftencollecties (1) - 4

De Westfalenspiegel 5-2018 heeft eveneens extra aandacht voor ons brein en bevat een interessante bijdrage over de grote expositie over ons brein in het LWL-Museum voor Natuurkunde in Münster. Het tijdschrift bevat voorts wetenswaardigheden over kunst en cultuur in diverse musea in NRW.

Bij een bezoek aan de museumwinkel in museum De Pont in Tilburg zagen wij “Huh?”, het eigenwijze kunsttijdschrift voor jongeren. Huh?, uitgave volume 3.0, staat volledig in het teken van het creatieve gebruik van kleur in alle facetten van maatschappij en samenleving. Artikelen als Kleurexplosie, Kleurrijke verhalen, Sprekende kleuren, Kleur bekennen en Lekker kleurtje, geven deze kleuruitgave de status van referentiebron voor studenten en kleurdeskundigen. (Wordt vervolgd).