Creatieve ontwerpen van visuele en optische illusies

7 november 2018

Met de inhoud van het boek Optical Illusions - The Collection laat auteur Robert John Morrissette lezers kennismaken met een relatieve eenvoud van het ontwerpen van driedimensionaal uitstralende figuren van het visuele type onmogelijke figuren. Op de titelzijde van dit speelse inspirerende boek geeft de auteur al een voorproefje van een unieke serie “patent aangevraagd” constructies, die ongetwijfeld bij de lezer zorgen voor verrassende momenten. Er is zelfs een constructie van een waterval ontworpen, waarmee continu elektriciteit kan worden opgewekt.

Creatieve ontwerpen van visuele en optische illusies

3D Optical Illusions The Collections

Ook een aanvraag voor een patent voor de combinatie van een onmogelijke flesopener en een onmogelijke vork laat ons sterk verbazen. Door de officiële “status” van de aanvraag krijgen de onmogelijke constructies het gezicht van “echtheid”. Zijn voorbeelden van visuele en optische illusies zijn ingedeeld in acht specifieke modellen van optische illusies. Zo begint de auteur met een grafische constructie van drie dobbelstenen, die hij grafisch laat groeien tot ingewikkelde onmogelijke constructies met tientallen dobbelstenen.

Dan volgen er voorstellingen van kubussen, bouten en moeren, bijzondere vormen, onmogelijke rechthoeken, driehoeken en veelhoeken, op-art-achtige patronen in een driedimensionaal uitstralend beeld en sluit af met een serie onmogelijke fantasie structuren. Alle acht groepen beginnen met eenvoudige figuren, die ook snel nagetekend kunnen worden. Elke liefhebber van optische illusies en onmogelijke figuren vindt een schat aan ontwerpen en geïnteresseerden kunnen aan de slag!

ISBN 978-0-9989-4170-7, “3D Optical Illusions The Collections”, Robert John Morrissette, Big Blue Skies of Idaho, 2018, 142 pagina’s.


Gerelateerde artikelen