David Gerstein speelt met kleur, objecten en dimensies

20 maart 2015

De kleinere kunstwerken van de in Israël geboren kunstenaar David Gerstein tonen drie dimensionaal, maar zijn het niet echt. Een deel van zijn kunstzinnige oeuvre bestaat uit een combinatie van schilderkunst op het tweedimensionale vlak en een driedimensionaal gevormde sculptuur, waarop de schilder eveneens zijn schilderkunsten laat zien. Maar ook zeer forse installaties en sculpturen van ruim zes meter hoogte in zijn herkenbare ontwerpstijl staan over de gehele wereld opgesteld.

David Gerstein speelt met kleur, objecten en dimensies

David Gerstein - Works

Zijn kleinere werken worden op de markt aangeboden in beperkte hoeveelheden om op een tafel te plaatsen of aan de muur te hangen. Zij bestaan soms uit meerdere niveaus, waardoor op fascinerende wijze een ruimtelijk effect ontstaat. De werken met forse afmetingen worden als unieke werken in het algemeen in opdracht ontworpen en gerealiseerd. Na zijn kunstopleidingen op diverse Hogescholen voor Moderne Kunst en zijn functie als docent in Jerusalem werkt en verblijft hij voornamelijk in Parijs.

Hij exposeert zijn werk vanaf 1971 in solo- en groepstentoonstellingen. Onlangs was hij met zijn nieuwste werk te gast in Galerie Ostendorff in het Duitse Münster. Tevens maakten bezoekers kennis met zijn altijd frisse, kleurrijke en tot ieders verbeelding sprekende kunstwerken en was voor liefhebbers een rijk geïllustreerde catalogus met een groot deel van zijn oeuvre te zien. In Galerie Ostendorff zijn werken van de kunstenaar te bewonderen en te koop.

ISBN 978-965-91491-2-4, “David Gerstein - Works”, David Gerstein, Goodu Art Publishing, 2011, 168 pagina’s.

Galerie Ostendorff, Prinzipalmarkt 11, D-48143 Münster, www.ostendorff.de.


Gerelateerde artikelen