De boeiende wereld achter vele natuurverschijnselen

28 augustus 2013

Natuurkundigen, wiskundigen en andere geïnteresseerden in de achtergronden van gewone en specifieke verschijnselen zijn voortdurend op zoek naar de wereld achter schijnbaar gewone verschijnselen of bijzondere natuurkundige fenomenen. Soms zijn het de dagelijkse dingen die ons bijzonder boeien en soms zijn het de ongrijpbare en fascinerende fenomenen die ons zo intrigeren. In elk geval willen wij wel graag weten wat er achter steekt.

De boeiende wereld achter vele natuurverschijnselen

Die Welt hinter den Dingen

Het is juist het eeuwenlange onderzoek en de verkregen resultaten die ons verder brachten in wetenschap en techniek. Het jaar 2000 werd door fysici uitgeroepen als het jaar van de fysica. Er ontstonden initiatieven voor exposities en brochures. Elk jaar daarna ontstond een geïllustreerd boekje met achtergronden uit de wereld van de fysica. Door een bundeling van de tot nu toe verschenen attractieve boekjes is het mooie en informatieve boek “Die Welt hinter den Dingen” verschenen met interessante benaderingen van lastige en soms verbazingwekkende uitvindingen en ontdekkingen. De benadering van de onderwerpen is aantrekkelijk, diepgaand en zonder moeilijke bewijzen en formules. Zo vindt de lezer onder andere informatie over de snelheid van het licht, het wonder in 1905 door de publicaties van Einstein, het nieuwe licht uit de laser, de reizen in de ruimte en wetenschap van zintuigen. Een fantastisch onderhoudend boek!

ISBN 978-3-527-40872-6, “Die Welt hinter den Dingen”, Jürgen Richter, Ludwig Schultz en Hermann-Friedrich Wagner, Wiley-VCH Verlag, 2008, 186 pagina’s.


Gerelateerde artikelen