De kunst van de evolutie in educatieve tentoonstelling

10 december 2013

Volgens de inleider bij een persconferentie voor de expositie “Sex en Evolutie” in het Museum voor Natuurkunde Münster in een nagebouwde werkkamer van Charles Darwin, heeft een wereld zonder sex geen bestaansrecht meer.

De kunst van de evolutie in educatieve tentoonstelling

Sex und Evolution

Aan de hand van ruim 450 expositiestukken laten de samenstellers de kunst van de evolutie zien en beleven door de ongelooflijke schat aan historische voorwerpen, modellen, preparaten en instrumenten en verrassende opstellingen. Aan het concept is twee jaar gewerkt door onder andere Lisa Klepfer en Jan Ole Kriegs en heeft bovendien een interessante wetenschappelijke grondslag. Ook nu is er weer gekozen voor een educatief concept met het thema Natuurwetenschappen en is weer gericht op scholieren, studenten en volwassenen. Het museum verwacht een brede belangstelling vanuit het publiek en heeft daarom als de einddatum 19 oktober 2014 gekozen. Aan de expositie is een uitgebreid museumpedagogisch programma gekoppeld voor het primaire, secundaire en voortgezette onderwijs. Alle moderne uitgangspunten en facetten in seksualiteit, voortplanting, genegenheid, liefde, haat, lust, symbolen, mode, opwinding, strijd en vriendschap, zijn slechts een aantal onderwerpen die tijdens de rondgang langs alle objecten, foto’s en tekstplaten aan de orde komen. Op ware grootte is een Neandertalerpaar aanwezig en vanuit de dierenwereld zijn opgezette dieren opgesteld. De catalogus brengt alles duidelijk in beeld en geeft interessante en leerzame toelichtingen.

ISBN 978-3-940726-25-4, “Sex und Evolution”, Lisa Klepfer en Jan Ole Kriegs, LWL-Museum voor Natuurkunde, 2013, 112 pagina’s, € 14,80.

LWL - Museum für Naturkunde, Sentruper Strasse 285, D-48161 Münster, www.lwl-naturkundemuseum-muenster.de.


Gerelateerde artikelen