De Kunsthal Messmer toont twee legenden in de Pop Art

5 november 2021

In de ruime tentoonstellingsruimten van de Kunsthal Messmer, gevestigd in het op meesterlijke wijze aangepaste pand van een voormalige bierbrouwerij in Riegel am Kaiserstuhl (bij het Duitse Freiburg) vindt tot en met 28 november 2021 onder de titel “Legenden der Pop Art” een expositie plaats met werken van Mel Ramos & Erró. Kunsthal Messmer presenteert daarmee twee grootheden uit de kunstwereld van de Pop Art en de resultaten van hun scheppingen voor reclamedoeleinden en andere fantasierijke creatieve kunstuitingen.

De Kunsthal Messmer toont twee legenden in de Pop Art

Kunsthalle Messmer

In een nauwe samenwerking met de Galerie Geuer & Geuer Art, Düsseldorf en Galerie Hilger, Wenen (A), nodigt de expositie je uit om de kleurrijke, vrolijke en surrealistische wereld van beelden te verkennen. Tijdens de rondgang dompel je onder in striphelden, pin-up-girls en de gezichten en producten van de populaire cultuur van de gevierde Pop Art-artiesten, de Amerikaan Mel Ramos (1935 - 2018) en de IJslander Erró (*1932).

Zij behoren tot de groep kunstenaars als Andy Warhol, Robert Rauschenberg en Roy Lichtenstein als de belangrijkste en invloedrijkste vertegenwoordigers van de Pop Art. Zowel in het werk van Mel Ramos als van Erró gaan tijdgeest en levenshouding hand in hand. Beide kunstenaars kenmerken zich door hun onderscheidende beeldverhalen en hoge herkenningswaarde. Werken van Mel Ramos en Erró in seriewerken en terugkerende beeldmotieven hebben een relatie met onderwerpen als consumptie, triviale cultuur en seksualiteit. Zij spelen met de gedachten van de toeschouwers.

De Kunsthal Messmer toont twee legenden in de Pop Art - 2 De Kunsthal Messmer toont twee legenden in de Pop Art - 3
Naast de flyer voor de expositie “Mel Ramos & Erró” is een plaatje van een schilderij van Ramos afgebeeld met de volgende gegevens; Hav-A-Havana # 2, Cohiba, 1998, Mel Ramos © the estate of Mel Ramos / courtesy: Galerie Ernst Hilger, Vienna.

Kunsthalle Messmer, Groβherzog-Leopold-Platz 1, D-79359 Riegel am Kaiserstuhl, www.kunsthallemessmer.de.


Gerelateerde artikelen