De laser als revolutionaire uitvinding bracht innovatie

7 juli 2022

Toen men begon de natuurlijke aanwezigheid van licht te onderzoeken en te willen begrijpen, dacht niemand nauwelijks aan een mogelijkheid dat er een dag zou komen, dat men met licht zou kunnen werken als een verfijnd medisch instrument, als een gereedschap voor bewerking van materie, als een optisch meetinstrument, als een bron voor belichting van lichtgevoelig materiaal en nog veel meer. Door ontwikkelingen en de verwerking van de vele resultaten uit onderzoek hebben uiteindelijk geleid tot de komst van de laser.

De laser als revolutionaire uitvinding bracht innovatie

Laser: eine revolutionäre Erfindung und ihre Anwendungen

Het begrip laser staat voor een akroniem van de principiële werking ervan: “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”. De inhoud van dit boek geeft een beeld van de grondbeginselen van de laser en bespreekt op begrijpelijke wijze de bijzondere eigenschappen ervan. De auteur verklaart de belangrijkste lasersystemen, beschrijft hun meest voorkomende toepassingsgebieden en gaat in op de belangrijkste onderzoeken van Huygens tot Einstein.

Velen kunnen zich niet voorstellen hoe wij in het dagelijkse leven zouden kunnen functioneren zonder de innovaties en veelzijdige toepassingen van de laser. De uitvinding van de laser is werkelijk één van de belangrijkste natuurkundige, technische en economische ontwikkelingen in de wereld van mens en maatschappij. Een educatief boekje voor alle kennisniveaus.

ISBN 978-3-406-43290-3, “Laser: eine revolutionäre Erfindung und ihre Anwendungen”, Horst Weber, C.H. Beck Verlag, 1998, 136 pagina’s.


Gerelateerde artikelen