De magische kunst van M.C. Escher

17 juli 2017

Voor de miljoenen liefhebbers van de kunstwerken van Maurits C. Escher verscheen bij uitgeverij Taschen een zeer mooie herdrukte en vertaalde uitgave van het eerder in de Engelse taal verschenen kunst- en plaatjesboek “De magie van M.C. Escher”. Van deze wereldberoemde kunstenaar verschenen reeds vele publicaties in een groot aantal vormen en talen. In het nieuwe boek komen de werken van Escher zeer goed in beeld en zijn voorzien van een toelichting en beschrijving door de kunstenaar zelf.

De magische kunst van M.C. Escher

De magie van M.C. Escher

Het zijn zeker ook de vele ontwerpen voor kunstwerken, die de inhoud van dit zeer luxe uitgevoerde kunstboek een aantrekkelijke meerwaarde geven. Het leven en de verzameling van het werk van Escher zijn op een filmische wijze gerangschikt. Zijn reis door de magische werelden van onmogelijke figuren, kleurrijke vlakverdelingen en optische illusies heeft geresulteerd in een schitterende collectie wonderlijke en verbazingwekkende kunstwerken.

Zelfs de kenners vinden bij het lezen en genieten van de afbeeldingen aanvullende en nieuwe inspiraties in het lezen van bestaande en nieuwe publicaties en het bezoeken van tentoonstellingen met de onderwerpen uit het werk van M.C. Escher. Het groot formaat kunstboek bevat vele prachtig uitgevoerde reproducties van de magische kunstwerken van de beroemde Nederlandse graficus en is aantrekkelijk geprijsd.

ISBN 3 8228 2801 7, “De magie van M.C. Escher”, M.C. Escher, Taschen GmbH, 2003, 196 pagina’s.


Gerelateerde artikelen