De ontwikkelingen van de kleurenfotografie in beeld

9 juni 2015

Voor professionele fotografen, filmers en videomakers en natuurlijk voor docenten en studenten Fotografie en Multimedia, verscheen een uitgebreide 6e druk van het wereldwijde gebruikte en gewaardeerde studie-, referentie- en informatieboek “Exploring Color Photography”. Door de gedetailleerdheid van de behandeling van het vakgebied en de heldere teksten is het boek ook geschikt voor iedereen met ruime belangstelling voor kleurenfotografie.

De ontwikkelingen van de kleurenfotografie in beeld

Exploring Color Photography

Door de bijzondere samenstelling, teksten en de vele kleurrijke illustraties wordt dit prachtige boek ook wel beschouwd als de “Bijbel voor Kleurenfotografie”. De opzet moedigt leergierige studenten aan kennis te nemen van de boeiende geschiedenis in de fotografie door de komst van kleuren in de toenmalige zwart/wit fotografie. Ook vindt de student creatieve opdrachten in kaders bij het specifieke onderwerp en er zijn bij de hoofdstukken samenvattingen van de onderwerpen. De mooie foto’s in het referentieboek laten de onschatbare mogelijkheden van de kleurenfotografie in haar volle breedte zien en waarnemen.

De auteur begint met de behandeling van de rijke concepten, die aan de basis staan van de kleurenfotografie. Hij neemt ons mee langs de historie van de fotografie en de komst van kleur in het eindresultaat. Natuurlijk speelt het digitale tijdperk een hoofdrol in de rest van het studieboek en hebben licht, filters, composities, voorbereidingen, presentaties en opslagmedia belangrijke rollen bij het eindresultaat.

ISBN 978-0-415-73095-2, “Exploring Color Photography”, Robert Hirsch, Focal Press, 2015, 388 pagina’s.


Gerelateerde artikelen