Driedimensionale fotografie maakt beelden interessanter

30 oktober 2022

Dankzij het regelmatig verschijnen van de uitgave 3D-Bulletin, het verenigingsblad van de NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie, worden de leden op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van digitale 3D fotografie, film en video. Hoofdredacteur Dennis Boersma en tevens voorzitter van de NVvS heeft weer een schat aan artikelen geplaatst en voorzien van veel stereofoto’s.

Driedimensionale fotografie maakt beelden interessanter

3D-Bulletin van de NVvS.

Wat betreft de 3D-projecties in een grote zaal konden de leden kennismaken met een nieuw gevonden 3D-projectiezaal in het midden van het land in Zeist. Voor meer gegevens kijk op de website van de vereniging: www.stereofotografie.nl. Het 3D-Bulletin brengt natuurlijk informatie vanuit de activiteiten van de vereniging en bespreekt weer de kwaliteit van een nieuwe 3D-fotocamera, 3D-opnamen met een drone, het scannen van oudere 3D-opnamen in view-master-formaat en 3D-analoge filmopnamen naar 3D-digitale beelden.

Driedimensionale fotografie maakt beelden interessanter - 2 Driedimensionale fotografie maakt beelden interessanter - 3

Bij de ISU - International Stereoscopic Union verschijnt viermaal per jaar de publicatie Stereoscopy. Met een groot aantal stereoscopische beelden uit de gehele wereld krijgen de lezers telkens weer mooie plaatjes te zien. Ook zijn er technische bijdragen over 3D-apparatuur, de werking en toepassing van softwareprogramma’s.


Gerelateerde artikelen